Bilforsikring | Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Find billig bilforsikring ved at sammenligne tilbud

Gennem TjenesteTorvet kan du finde en billigere bilforsikring ved at sammenligne tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Du bestemmer selv, hvilken dækning du ønsker..

KUN ANERKENDTE SELSKABER

  • De forsikringer, du bør have

    Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da ulykken vil have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere. Ansvarsforsikring på en bil er også påkrævet ved lov. Desuden er ulykkesforsikring og rejseforsikring forsikringer, som det er værd at overveje.

  • Sådan får du billigere forsikring:

    Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
  • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

    Patrick Andersen/Stevns
  • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

    Jesper Larsen/København
  • god service

    Sarah Olsen/Næstved

Find den billigste bilforsikring

Som bilist er det selvfølgelig vigtigt at have styr på sin bilforsikring. Dels skal man have styr på, at den dækker de ting, man ønsker, men man bør også prøve at holde styr på, om man har den billigste bilforsikring i forhold til sine behov.

Om du bare skal have den lovpligtige ansvarsforsikring, eller om du skal have en delkasko eller en fuld kaskoforsikring afgøres bl.a. af din bil, alder og andre faktorer, men uanset hvad bør du altid jagte den billigste variant af den forsikring, der passer bedst til dine behov.

Herunder kan du finde mere information om, hvad de forskellige bilforsikringer indeholder, og ikke mindst hvordan du finder den billigste bilforsikring, som passer til dine behov.

De 3 typer af bilforsikringer

Inden vi kan hjælpe dig med at finde den billigste bilforsikring, skal du have afklaret, hvilken type forsikring der passer allerbedst til dine behov.

Her skal du vide, at der overordnet set findes 3 forskellige typer af bilforsikringer i Danmark:

  • Den lovpligtige ansvarsforsikring

  • Delvis kasko (delkasko)

  • Fuld kasko (kaskoforsikring)

Vær altid opmærksom på at læse vilkårene igennem, når du kigger på tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. For selvom forsikringen hedder det samme på papiret, er det ikke altid de samme ting, som dækkes fra selskab til selskab.

Den lovpligtige ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring er påkrævet ved lov for alle registrerede køretøjer, og det er den billigste forsikring at vælge. Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker ansvar, retshjælp og skader på andre køretøjer, personer og ejendom. Til gengæld får du ingen kompensation, hvis din egen bil skal en tur på værksted, eller hvis du selv kommer til skade. At nøjes med en ansvarsforsikring anbefales som udgangspunkt kun til billigere biler.

Læs mere om den lovpligtige ansvarsforsikring her

Kaskoforsikring

En fuld kasko - eller bare kaskoforsikring - er den type bilforsikring med størst dækning. Her dækkes i udgangspunktet både skader forvoldt på andre køretøjer, personer og deres ting, ligesom dit eget køretøj også er dækket af pludseligt opstået skader i forbindelse med uheld og ulykker.

Læs mere om kaskoforsikring her

Delkasko

En delvis kasko - eller bare delkasko - er en mindre udgave af en kaskoforsikring. Den placerer sig rent dækningsmæssigt et sted mellem ansvarsforsikringen og den fulde kaskoforsikring, ligesom den prismæssigt også er en mellemting mellem de to andre typer bilforsikring. Her får du - udover skader på andre biler, personer og deres ting - også dækket visse typer skader på egen bil.

Læs mere om delkasko her

Sådan får du en billigere bilforsikring

Uanset hvilken af de 3 forskellige bilforsikrings-typer du ender med at vælge, er der altid nogle ting, du kan gøre for at sikre en billigere bilforsikring.

Herunder har vi samlet vores bedste tips til at finde en billig bilforsikring:

  • Sammenlign flere tilbud på bilforsikring

  • Se, om du kan få rabat gennem foreninger

  • Se, om du kan samle flere forsikringer samme sted og dermed opnå samlerabat

  • Følg op på dine forsikringer

  • Betal årligt frem for månedligt eller kvartalsmæssigt

  • Kør pænt

Indhent flere tilbud gennem TjenesteTorvet

Forsikringsselskaber vil gerne have dig som kunde, og det kan du udnytte til din fordel. Den vigtigste faktor i forhold til at finde en billig bilforsikring er således at være proaktiv. Du kan nemlig næsten med sikkerhed spare penge på din bilforsikring, hvis du henter tilbud hos flere forskellige forsikringsselskaber.

Det kan dog være en tidsrøver selv at kontakte forsikringstjenesterne, og derfor tilbyder vi hos TjenesteTorvet at gøre noget af det hårde arbejde for dig gratis og uden forpligtelse.

Udfyld formularen her på siden, og så indhenter vi tilbud fra flere af forsikringsselskaberne på markedet, som herefter kontakter dig med deres tilbud på en billig bilforsikring, der passer til dine behov. 

En ekstra fordel er, at selskaberne ved, at de konkurrerer om at få dig som kunde, så du kan forvente at få de bedste tilbud fra flere stærke aktører.

Tjek foreninger for tilbud

Mange foreninger har samarbejder på kryds og tværs, og derfor er det ikke utænkeligt, at man kan få en rabataftale på sin bilforsikring gennem f.eks. ens fagforening.

Tjek mulighederne for ‘samlerabat’

En metode til at finde en billig bilforsikring er at samle mange af sine forsikringer hos samme selskab. Mange forsikringsselskaber belønner denne slags loyalitet ved at give en form for ‘samlerabat’, hvor du kan få større rabatter, jo flere forsikringer du har hos det givne firma.

Følg op på bilforsikringen årligt

Et andet ‘trick’, som kan spare dig for en del kroner og øre, er at tjekke din bilforsikring jævnligt. Vilkår og priser ændrer sig konstant, og derfor kan det give rigtig god mening at få tjekket sine forsikringer igennem på årlig basis.

Det er langt fra usandsynligt, at du kan skifte til et selskab, som kan give dig en bedre pris på det samme produkt. Eller at du kan bruge den hårde konkurrence til at få dit selskab til at give dig en bedre aftale på dine eksisterende bilforsikring.

Betal én gang om året

Man skulle måske ikke tro det, men hvor ofte du betaler til din bilforsikring, har faktisk indflydelse på prisen. For at få en billig bilforsikring kan det faktisk bedre betale sig at betale hele forsikringspræmien én gang årligt i stedet for at dele den ud i mere overskuelige bidder enten per måned eller kvartal.

Det skyldes, at hver betaling er forbundet med nogle administrationsomkostninger for forsikringsselskabet, hvorfor de ofte tilbyder en lille rabat, hvis man betaler én gang årligt.

Kør pænt

Hvis du allerede har en bilforsikring, er en af bedste metoder til at få en endnu billigere i fremtiden at køre pænt. Din skadeshistorik bliver altid medregnet som faktor i prisen, og hvis du har en tom skadeshistorik, vil du kunne få en billigere bilforsikring.

Det er værd at huske, at når vi siger skadeshistorik, omhandler det skader, du har meldt til forsikringen, og ikke de små ridser eller buler du har fået fikset på værkstedet uden at melde det til forsikringen.

Er den billigste bilforsikring også den bedste?

Er den billigste bilforsikring altid den bedste, kan man fristes til at spørge sig selv. Og nej, man bør ikke altid per automatik gå efter den billigste bilforsikring, man kan finde, men man bør prøve at finde den billigste bilforsikring, der passer til ens behov.

Generelt set kan man sige, at de allerbilligste bilforsikringer på markedet er bedst til ældre og billige biler. Her kan det nemlig ikke altid svare sig at betale en dyr forsikringspræmie for en bil med ringe værdi.

Men selv hvis du har en ældre og/eller billig bil, er dine behov altid det vigtigste. Det er vigtigt, at du føler dig godt sikret, og at din bilforsikring tager hånd om dine behov.

Er du eksempelvis meget afhængig af din bil, og har du en økonomi, der tilsiger, at det er vanskeligt at sende bilen på værksted i tilfælde af skade, kan det måske være godt givet ud at gå efter en lidt dyrere forsikring, der dækker bedre. Grundlæggende skal valget tage hensyn til ønsket om og behovet for økonomisk sikkerhed og selvfølgelig værdien af ​​din bil.

Vær også opmærksom på, at hvis du har et kasko-frit billån, forsvinder billånet ikke, selvom bilen er udsat for brand eller tyveri. Hvis du tager et billån, vil de fleste banker dog sikre investeringen i dig og din bil ved at kræve, at du tegner en kaskoforsikring.

Men der findes også billån uden kaskoforsikring. Sidstnævnte har en højere rente, men kan måske alligevel betale sig for ældre biler med en lavere værdi. Her er det ikke nødvendigvis de mange penge værd at have en bilforsikring. 

Hvordan fastsættes prisen på en bilforsikring?

Når prisen på din bilforsikring skal fastsættes, kigger forsikringsselskaberne altid på en række faktorer, der tilsammen udgør grundlaget for, hvad din forsikringspræmie ender på.

Ofte vil følgende aspekter indgå som del af vurderingen, når din forsikringspræmie skal beregnes:

  • Hvad er din alder?

  • Hvad koster din bil?

  • Hvilken model er din bil og hvor kraftig er motoren?

  • Hvor bor du?

  • Hvor mange kilometer regner du med at køre årligt?

  • Hvor mange år har du kørt skadefri?

  • Hvor høj skal din selvrisiko være?

Alderens store betydning

Det kan virke uretfærdigt for de yngre bilister, men alderen på den person, som skal køre, bilen har stor betydning for forsikringspræmiens endelige størrelse. Og jo yngre du er, jo dyrere vil det være.

Det skyldes kort og godt, at yngre chaufførere har større chance for at ende i en ulykke, hvorfor forsikringsselskaberne beregner en forsikring med en højere pris, hvis bilen skal bruges af en ung bilist.

Så før du låner bilen ud til din 19-årige, skal du vide, om bilforsikringen dækker, hvis teenageren forvolder skade. Ellers kan omkostningerne hurtigt blive høje i tilfælde af skader.

Hvis du øvelses-kører med dit barn, betragtes du imidlertid - som udgangspunkt - som føreren af ​​bilen. Det betyder, at det oftest ikke er nødvendigt at dække for unge chauffører, før de kører alene.

Har du en ung hjemmeboende, kan det i øvrigt godt betale sig at få skrevet ham eller hende på din police. Det betyder, at den unge bilist har mulighed for at optjene anciennitet for skadefri kørsel – og dermed få en billig bilforsikring, når de selv køber bil. Der er dog som regel visse krav, du som ejer af bilen skal opfylde for at få sådan en sådan forsikring – eksempelvis at du har kørt i en vis periode uden skader.

Bilens pris

Prisen på din bil og på din bilforsikring hænger også uløseligt sammen. For dyrere din bil har været, jo dyrere vil den oftest også være at reparere, hvis der kommer skader på den. Derfor beregner forsikringsselskaberne altså også en højere forsikringspræmie i relation til bilens pris.

Samtidig har dyrere biler også en tendens til at være hurtigere end de billigere, hvilket forsikringsselskaberne også har med som faktor i deres risikovurdering. For kører man som bilist lidt hurtigere end gennemsnittet, har man også større risiko for at ende i alvorlige ulykker.

Omvendt vil dyrere biler også oftest være mere sikre, hvilket omvendt påvirker forsikringens pris i en billigere retning.

Model og motor 

I forlængelse af faktoren omkring bilens pris har bilens model og motorstørrelse også en signifikant rolle at spille. For de fleste forskellige bilmodeller findes jo i et par forskellige varianter, hvor der godt kan være relativt stor forskel på, hvor meget de hver især vil koste at forsikre.

Hvis man eksempelvis kigger på to biler af samme model, men hvor den ene har en motor på 1,4 liter og den anden har en motor på 2,0 liter, kan bilforsikringen godt være et par tusinde kroner dyrere om året for bilen med den større motor. Logikken bag dette er, at en bil med en større motor kan køre hurtigere, hvilket tages med som en risikofaktor, da høj fart typisk fører til flere ulykker.

Din bopæl

Det kan virke uretfærdigt, men hvor du bor vil også påvirke prisen på din bilforsikring. At forsikre en bil, hvis man bor på landet, vil ofte være billigere, end hvis samme chauffør og bil skulle forsikres i byen.

Igen er der tale om en risikovurdering, hvor logikken er, at jo færre mennesker og bilister man bor omkring, jo mindre er risikoen for ulykker og skader.

Årligt antal kilometer

Når du vælger bilforsikring, vil du altid blive bedt om at estimere, hvor mange kilometer du kommer til at køre per år. Jo højere et kilometertal du vælger, jo dyrere vil forsikringen blive. Det skyldes kort og godt, at jo flere kilometer man kører på vejene hvert år, jo større risiko vil man have for at være involveret i ulykker, fremfor dem der kører færre kilometer.

Kan man så ikke bare vælge et lavere kilometertal end man rent faktisk kører, tænker du måske. Dette er en meget dårlig idé. For hvis du overskrider det årlige kilometertal, kan det resultere i begrænset dækning, hvis skaden er sket efter at du har kørt mere, end du er forsikret for.

Men det kan altid betale sig at tjekke sine kørte kilometer årligt, så man er sikker på, at man ikke betaler for mere eller mindre, end man rent faktisk kører.

Periode som skadesfri bilist

Når du kigger på ny forsikring, vil du som regel skulle angive, hvor mange skader du har haft indenfor de seneste 5 år (eller anden tidsperiode). Jo færre skader du kan mønstre, jo billigere vil din bilforsikring være.

Det skyldes kort og godt, at et lavt skade-antal ses som et udtryk for, chaufføren sandsynligvis er en fornuftig bilist, hvorfor chancen for skader fremadrettet også vil være lavere.

Høj eller lav selvrisiko

Selvrisikoen er det beløb, som du selv skal betale, hvis der sker noget med din bil, og du skal bruge din bilforsikring. Du bestemmer selv størrelsen på din selvrisiko, men du skal være opmærksom på, at jo lavere du sætter selvrisikoen, jo højere vil forsikringspræmien være.

Det er således en balancegang at finde det perfekte niveau for ens selvrisiko og forsikringspræmie. Det afhænger meget af, om man foretrækker en lavere månedlig ydelse mod at betale mere, når uheldet er ude, eller om man vil have en højere månedlig ydelse, men ikke vil betale specielt meget (eller ingenting), når uheldet er ude.

Selvrisikoen er specielt værd at overveje, hvis man skal have en kaskoforsikring til en bil med relativt lav værdi. Her kan det være værd at gå efter en lav selvrisiko, da den ellers hurtigt kan komme til at udgøre en stor del af bilens samlede værdi.

Bilforsikring i udlandet

Skal du på en tur ud af Danmark i bil? Så er det ikke sikkert, at reglerne er de samme som herhjemme. Vær derfor altid opmærksom på, om der gælder andre regler i de lande, du skal køre gennem. 

Når du tjekker bilforsikring hos de forskellige selskaber, skal du huske at se efter, hvad bilforsikringen dækker i udlandet. Er der for eksempel dækning i hele Europa, eller kun de lande, der er medlem af EU / EØS?

Hvis du efterlader din egen bil derhjemme, så lejer mange mennesker en bil hos et udlejningsfirma. Det kan hurtigt blive dyrt at betale selvrisiko i udlandet, så det er altid en god idé at gøre sig bekendt med biludlejningsfirmaet regler, inden du står og skal anmelde skaden.

Du kan godt tegne en rejseforsikring, der dækker selvrisiko i tilfælde af skader på en udlejningsbil. Kontrollér, om du er dækket for skader på udenlandske udlejningsbiler, inden du køber en forsikring for at reducere selvrisikoen.

Sammenlign bilforsikring gennem TjenesteTorvet og få en lavere pris

Hvis du spekulerer på, om du kan spare penge på at skifte forsikringsselskab og få en billigere bilforsikring, kan du via TjenesteTorvets formularer modtage tilbud fra flere selskaber – helt gratis og uforpligtende. 

Det vil give dig et overblik over den dyreste og billigste bilforsikring og også give et godt billede af de dækninger, som de enkelte forsikringsselskaber tilbyder.

Selv hvis du har en god bilforsikring i forvejen, kan der være penge at spare ved at tjekke markedet igen. Det opdateres nemlig hele tiden i forhold til vilkår og priser.

Og det er langt fra usandsynligt, at du kan skifte til et selskab, som kan give dig en bedre pris på det samme produkt. Eller at du kan bruge den hårde konkurrence til at få dit selskab til at give dig en bedre aftale på dine eksisterende forsikring.

Når du indhenter tilbud gennem os, ved forsikringsselskaberne, at de er i indbyrdes konkurrence om at ‘vinde’ dig som kunde, hvorfor deres tilbud som regel er ekstra gode.

Vores sammenligningstjeneste er naturligvis gratis og uforpligtende.

Hvordan annulleres bilforsikring eller skiftes bilforsikring?

Har du solgt din bil, og har du dermed ikke længere brug for en bilforsikring? Når Motorregistret har registreret en meddelelse om et ejerskifte, dvs. en salgs-meddelelse, så opsiges forsikringen automatisk.

Hvis du også vil undersøge, om du har den rette rejseforsikringhusforsikring, motorcykelforsikring eller anden type forsikring, så inkludér også dem i din søgning. På den måde kan du se, om der er penge at spare ved at samle dine forsikringer samme sted. 

Find billig bilforsikring ved at sammenligne tilbud
Gennem TjenesteTorvet kan du finde en billigere bilforsikring ved at sammenligne tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Du bestemmer selv, hvilken dækning du ønsker..

Spørgsmål om bilforsikring